Pers en Media

Geert De Rycke

Groeiende tennisclub zette sterk in op vernieuwing: “Cafetaria sluitstuk van al onze plannen”

HAMME
Tennisclub ‘TC78′, die zijn naam vernoemde naar het jaar van oprichting heeft afgelopen jaren heel wat investeringen gedaan om het aantal groeiende leden een aangenaam verblijf te kunnen geven. Op een half jaar tijd werd ook de cafetaria volledig onder handen genomen, met een resultaat dat gezien mag worden. “Op deze manier kunnen we de werking en het comfort voor onze leden alleen maar verbeteren”, zegt voorzitter Rudi Moerman. 

De club is al jaren een begrip in Hamme en blijft ook steeds nieuwe leden aantrekken. De terreinen zijn eigendom van de gemeente en steunt de club ook al jaren zo goed mogelijk. De laatste twee jaar werden er al verschillende werken uitgevoerd op en rond de club. Zo werd er een haag verwijderd aan de zijkant van de club en werd er ook een nieuw terrein bijgeplaatst, dat overigens niet het laatste zal zijn in de toekomst. 

Als laatste voor de verfraaiingswerken werd ook de cafetaria onder handen genomen. Dit gebeurde grotendeels door eigen inbreng, maar ook de gemeente stak financieel een handje toe om er iets mooi van te maken. “De gemeente heeft 50.000 euro bijgedragen aan de werken, de rest hebben we allemaal met eigen middelen gefinancierd”, zegt voorzitter Rudi Moerman. “Onze club was enkele jaren geleden niet bijzonder groot, maar intussen zijn wij fors gegroeid, waardoor de accommodatie hier stilaan te klein werd en er toch iets moest veranderen. Sinds 1978 waren hier geen werken meer uitgevoerd, en dat maakte dat onze cafetaria serieus verouderd was.” 

Op een half jaar tijd hebben ze de herinrichting van de cafetaria tot een goed einde kunnen brengen. “Dit heeft heel wat werk en tijd gekost, maar we kregen bijzonder veel hulp van vrijwilligers die alles helpen opbouwen hebben. Ik wil graag ook onze ondervoorzitter bedanken voor het vele werk dat hij gedaan heeft. Daarnaast wil ik ook de gemeente bedanken, want zonder hen bestond deze club niet”, besluit Moerman. 

De vernieuwing van de cafetaria ging ook niet zonder slag of stoot. “Er moesten een regularisatie doorgevoerd worden om de plannen mogelijk te maken”, zegt schepen van ruimtelijke ordening Jan De Graef (N-VA). “Uiteindelijk hebben ze hier op korte tijd iets heel mooi kunnen van maken en zal dit de club alleen nog maar ten goede komen”, klinkt het. Ook schepen van sport Luk De Mey (CD&V), was bijzonder tevreden over de herinrichting. “In 2019 waren de eerste gesprekken al opgestart voor verandering, en nu is het eindelijk zover”, klinkt het. “Er werd een volledige nieuwe inrichting gegeven en ook de airco en verwarming werd aangepakt. De toog is de parel van de cafetaria geworden en mogen ze trots op zijn. Ook als schepen ben ik bijzonder trots op deze club”, besluit De Mey. 

Uiteindelijk zijn er 571 tennisballen uit de haag gehaald. Voor de pronostiek was Dirk Smet er dichtbij met 555 tennisballen. Gevolgd door Marc Claus met 610 tennisballen.

4 maart 2004

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close